Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty - Janecký, Radek (Univerzita Pardubice, 2017)
V této diplomové práci byl zkoumán vliv vybraných antioxidantů na stabilitu alkydové pryskyřice na bázi sojového oleje CHSK-ALKYD S622-W65 s přídavkem kobaltnatého sikativu. Ukazatelem stability nátěrové hmoty byla změna viskozity, která byla měřena na rotačním viskozimetru každých 14 dní, po dobu 148 dní. Dále byla stanovována povrchová tvrdost nátěrového filmu pomocí kyvadla persoz a doba zasychání nátěrového filmu.
Antioxidation aktivity of choosen antioxidants for organic painting coats
Keywords: autooxidace; antioxidanty; přírodní antioxidanty; oxidační mechanismus; inhibovaná oxidace; sikativy; autooxidation; antioxidants; nature antioxidants; oxidation mechanism; inhibited oxidation; driers