Systém přepravy bimodálních návěsů - Černý, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se v první části zabývá analýzou současné situace v oblasti provozování systému podvojných návěsů a jeho rozšířením ve světě. Poté následuje technický popis podvojných návěsů, železničních podvozků a porovnání parametrů nejpoužívanějších systémů mezi sebou. Závěrečná část obsahuje návrh nové linky kombinované přepravy v podobě systému podvojných návěsů mezi terminály Mělník a Rotterdam a její zhodnocení po technologické a ekonomické stránce.
System of transport bimodal semi-trailers
Keywords: bimodální návěsy; kontejnery ISO; RoadRailer; RailRunner; překladiště kombinované přepravy; bimodal semi-trailers; container ISO; terminal combined transport