Možnosti identifikování uživatelských požadavků - Tumová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci uživatelských požadavků. Cílem práce je charakterizovat přístupy pro identifikaci požadavků, využít procesní postupy pro identifikaci a modelování hlasu zákazníka a navrhnout postup modelování požadavků pro vybranou specifickou oblast poskytování služeb. Pro zpracování autorka vybrala oblast systému managementu kvality, přesněji identifikaci požadavků klientů certifikačních orgánů. Součástí práce je průzkum metod identifikace dostupných v odborné literatuře, jejich využití v oblasti certifikace a návrh zlepšeného modelu.
Options for identifying user requirements
Keywords: hlas zákazníka; identifikace požadavků; certifikační služby; normy; model identifikace požadavků; customer's voice; requirements identification; certification services; standards; requirements identification model