Průzkum a restaurování části nástěnné malby v místnosti 116, zámek ve Žďáru nad Sázavou - Burešová, Iva (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce obsahuje restaurátorský průzkum a restaurování části nástěnné malby v místnosti č. 116 v druhém nadzemním podlaží tzv. Nového opatství cisterciáckého kláštera v zámku ve Žďáru nad Sázavou. Součástí průzkumu jsou chemicko technologické analýzy odebraných vzorků a obrazová příloha. Restaurátorská dokumentace popisuje všechny etapy provedených restaurátorských prací a uvádí použité materiály. Práce je zakončena obrazovou přílohou.
Investigation and restoration of the part of wallpainting in the room 116, Castle in Žďár nad Sázavou
Keywords: restaurování nástěnné malby; Žďár nad Sázavou; dekorativní malba