Transferový a sublimační tisk pro potisk textilu - Česáková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována potisku textilu přímým a nepřímým způsobem. Zaměřena je zejména na porovnání sublimačního a transferového potisku zhotovených na třech druzích tkaniny – 100% bavlněná tkanina, směs tkaniny 65 % bavlna a 35 % polyester a 100 % polyesterová tkanina. Zhotovené vzorky přímým a nepřímým tiskovým způsobem jsou následně podrobovány testům na odolnost při otěru, světlostálosti, praní a teplostálosti.
Transfer and sublimation techniques for textile printing
Keywords: tkanina; přímý a nepřímý potisk textilu; sublimační potisk; transferový tisk; teplostálost; odolnost otěru; praní; světlostálost; fabric; direct and indirect print by fabric; sublimation print; transfer print; thermostability; rubbing; washing; light-fastness