Vývoj přímých zahraničních investic v České republice (analýza a důsledky pro rozvoj Nového Města nad Metují) - Zelená, Emilie (Univerzita Pardubice, 2009)
Předmětem této diplomové práce je poskytnout náhled na aktuální vývoj v oblasti přímých zahraničních investic v České republice a zhodnotit jejich vliv na rozvoj Nového Města nad Metují. Část práce je také věnována charakteristice investičních pobídek a procesu jejich postupného zavádění v České republice.
Evolution of foreign direct investments in the Czech Republic (analysis impact on the development of Nové Město nad Metují)
Keywords: foreign investments; investment incentive; development of the town; zahraniční investice; Investiční pobídky; rozvoj města