Vlastnosti organických povlaků obsahujících pigmenty s izometrickými a neizometrickými částicemi - Glogarová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá studiem vlivu izometrických a neizometrických pigmentů v nátěrové hmotě při stejné objemové koncentraci. K řešení bylo použito osm pigmentů nebarevných a barevných s neizometrickou strukturou, dále oxid železitý, zinek lamelární a sférický a jako srovnávací pigment byl použit oxid titaničitý. Dále bylo cílem připravit nátěrové systémy v kombinaci s izometrickými a neizometrickými pigmenty v epoxyesterové pryskyřici při různých objemových koncentracích pigmentu.
properties of organic coating pigments with isometric and nonisometric particles
Keywords: pigmenty; práškový zinek; antikorozní účinnost