Clostridiové infekce u pacientů na JIP - Májová, Eva (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá kolitidou vyvolanou infekcí Clostridium difficile, která představuje významný zdravotnický problém ve vyspělých zemích. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku původce, klinický obraz, diagnostiku, léčbu a prevenci onemocnění. Praktická část popisuje epidemiologická a klinická data pacientů s infekcí C. difficile hospitalizovaných na jednotce intenzivní péče a zaměřuje se na rizikové faktory vedoucí k těžkému průběhu kolitidy vyvolané infekcí C. difficile.
Clostridial infections in the ICU
Keywords: clostridium difficile; CDAD; rizikové faktory těžkého průběhu CDI; nozokomiální nákaza; clostridium difficile; CDAD; risk factors of severe CDI; nosocomial infection