Regionální politika Evropské unie - Hlavsová, Pavla (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka se v práci zabývá regionální politikou EU s ohledem na její rostoucí roli v aktivitách Společenství. Práce obsahuje legislativu spojenou s touto politikou, možnosti jejího financování, vyzdvihuje roli samotných regionů a přínos jejich orgánu - Výbor regionů, dále problémy s adaptací regionální politiky ČR při vstupu do EU.
The European union regional policy
Keywords: Evropská integrace; Regionální politika; Evropská Unie; Česká Republika; Strukturální fondy; financování