Globální optimalizace metodami náhodného prohledávání - Svoboda, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na problém globální optimalizace. Soustředí se na porovnání několika známých metod využívaných v této problematice a zhodnocení jejich úspěšnosti a efektivnosti
Random search methods of global optimization
Keywords: globální optimalizace; simplexová metoda; náhodné prohledávání; CRS; diferenciální evoluce; global optimization; simplex method; random search; differencial evolution