Analýza bytové politiky v oblasti sociálního bydlení - Faltys, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá problematikou sociálního bydlení v ČR a obsahuje i popis systémů sociálního bydlení ve třech evropských zemích. Součástí práce je dále charakteristika uplatňované formy sociálního bydlení ve třech obcích Pardubického kraje. Zvláštní pozornost je věnována porovnání uplatňované formy sociálního bydlení ve vybraných obcích v návaznosti k navrhovaným změnám, které by měly vést k vytvoření nového systému sociálního bydlení, a to podle Koncepce sociálního bydlení pro osoby v bytové nouzi ČR 2015-2025.
Analysis of Housing Policy in the Field of Social Housing
Keywords: bydlení; sociální bydlení; nájemné; přidělování; cílové skupiny; housing; social housing; rent; allocation; target groups