Studie vlivů působících na produkci stafylokokového enterotoxinu H - Kalátová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Alimentární intoxikace mohou být spojovány s nedávno popsaným stafylokokovým enterotoxinem H. V této práci byla optimalizována metoda duplex PCR, která detekuje současně druhovou příslušnost i gen pro produkci SEH u S. aureus. Dále byl zkoumán vliv doprovodné mikroflóry, pasážování a vliv matrice na možnou ztrátu genu pro produkci SEH.
Different effect occurring staphylococcal enterotoxin H production
Keywords: Staphylococcus aureus; stafylokokový enterotoxin H; duplex PCR; stafylokokové otravy z potravin; Staphylococcus aureus; staphylococcal enterotoxin H; duplex PCR; staphylococcal food poisoning