Provozování linek MHD do vybraných obcí na Chrudimsku - Rydvalová, Kristina (Univerzita Pardubice, 2019)
V rámci diplomové práce jsou po analýze oblasti Chrudim a stávajícího vedení linek MHD ve městě Chrudim zpracovány varianty návrhu nových linek MHD vedoucích do zvolených okolních obcí, kterými jsou Sobětuchy, Slatiňany a Rabštejnská Lhota. Zavedení linek MHD přináší zkvalitnění veřejné dopravy v obcích, které vytváří s Chrudimí aglomeraci. Cílem práce je návrh na provozování linek MHD do okolních obcí Chrudimi, výběr vhodné varianty a zhodnocení přínosu zavedení linek do oblasti pomocí porovnání kvadratické míry nerovnoměrnosti.
Operation of public transport lines to selected suburban areas of Chrudim
Keywords: Chrudim; jízdní řád; linky; městská hromadná doprava; nerovnoměrnost; Rabštejnská Lhota; Slatiňany; Sobětuchy; Chrudim; timetable; lines; public transport; inequality; Rabštejnská Lhota; Slatiňany; Sobětuchy