Enzymové biosenzory - Mavrev, Jakub (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce má za cíl seznámit čtenáře se základní analytickou podstatou enzymových biosenzorů. Diskutují se zde počátky takového senzoru, materiály na jeho konstrukci, jejich skladba a imobilizační postupy. Důraz je dále kladen na přínosné a nepřínosné analytické vlastnosti enzymového biosenzoru, které jsou porovnány s vlastnostmi jiných biorekogničních složek. Popsáno je i jeho potenciální využití v klinické, industriální, potravinářské, environmentální a vojenské praxi.
Enzyme Biosensors
Keywords: biosenzor; enzym; převodník; katalýza; inhibice; imobilizace; biosensor; enzyme; transducer; catalysis; inhibition; immobilization