Biologicky odbouratelné polymery II - Lipenská, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce obsahuje stručné základní informace o polymerních látkách. Jsou zde uvedeny konkrétní typy polymerů - rozdělené na syntetické a biopolymery, jejich výskyt, výroba (případně syntézy) a pokud se jedná o biodegradabilní polymery, jsou uvedeny i informace o jejich biodegradovatelnosti. Dále jsou sepsány informace o různých typech degradací podle činitelů. Jsou zde také uvedeny normy a testy, kterými lze určit, zda je polymer biodegradabilní, jak degraduje a za jakých podmínek. Konkrétně se v mé práci zabývám biodegradací a biologicky odbouratelnými polymery, takže v poslední části jsou shrnuty informace o využití biodegradabilních polymerů v různých oblastech, hlavně tedy využití ve zdravotnictví.
Biodegradable Polymers II
Keywords: Biodegradabilní polymery; biodegradace; využití ve zdravotnictví; biopolymery; Biodegradable polymers; biodegradation; use in medicine; biopolymers