Vlastnosti enterokoků izolovaných z vody a potravin a jejich citlivost na antibiotika - Posadovská, Kamila (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce shromažďuje údaje o rodu Enterococcus. Zabývá se problematikou výskytu enterokoků v různých potravinách a ve vodě a jejich citlivostí na antibiotika. Je zaměřena zejména na vankomycin-rezistentní enterokoky, které hrají významnou roli u nozokominálních infekcí.
Charakteristics of enterococcus isolated from water and foods and their sensibility to antibiotics
Keywords: enterokoky; potraviny; Voda; vankomycin-rezistentní enterokoky; minimální inhibiční koncentrace