Analýza faktorů ovlivňujících železniční nákladní dopravu v pohraničním regionu - Ralbovská, Mária (Univerzita Pardubice, 1999)
Statistické zkoumání faktorů ovlivňujících železniční nákladní dopravu v pohraničním regionu z hlediska poptávky a nabídky a v ČR z hlediska makroekonomického.
Keywords: pohraniční regiony; Euroregiony; železniční nákladní doprava; poptávka; nabídky; Regresní analýza; korelační analýza; makroekonomické faktory