Návrh bednění mostní konstrukce - Janák, Michal (Univerzita Pardubice, 2018)
Hlavní náplní mé bakalářské práce byl vlastní návrh bednění mostní konstrukce. Byl vybrán trámový monolitický předpjatý železobetonový most o 3 polích. Pro toto navržené bednění mostní konstrukce jsem provedl zjednodušené statické ověření, které mělo potvrdit únosnost navržené konstrukce. V další části se ve své bakalářské práci zabývám problematikou bednění a to rozdělením systémového bednění podle způsobu použití ve výstavbě. V následujících kapitolách se seznámíme s metodami bednění mostních částí a speciálními metodami, které se při výstavbě mostů v dnešní době používají. Pro lepší představu navržené mostní konstrukce jsem přidal technický popis použitých systémů. Bakalářská práce byla zaměřena na metody a postupy výstavby firmy PERI, spol. s r.o.
Design of the bridge formwork
Keywords: bednění; stavby; konstrukce; mosty; betonáž; panely; desky; podpěry; skruž; formwork; constructions; structures; bridges; concrete; walls; plates; supports; centereing