Proces přijetí eura v České republice - Kloudová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato práce se zabývá plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a podmínek, za kterých budou moci nové země Evropské unie přijmout společnou evropskou měnu euro.
The process of receiving Euro in Czech republic
Keywords: Maastrichtská smlouva; hospodářské vývoje; měnové systémy; směnné kurzy; EURO