Uplatnění arteterapie ve výtvarné výchově u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - Ehlová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2016)
Předkládaná závěrečná práce se věnuje uplatnění arteterapie ve výtvarné výchově, zejména pak u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Hlavní zájem je směřován na funkci arteterapie a její cíle, proč je v dnešní době tato terapie tolik žádoucí a proč je jí věnována pozornost v různých sociálních sférách. Nechybí ani interpretace významu barev, jaké odstíny nesou klady, jaké zápory a jaký vztah mezi nimi panuje, dále pak vysvětlení pojmu žák se speciálními výukovými potřebami, který je jedním z hlavních bodů v celkovém kontextu práce. Výsledkem by mělo být ucelení tohoto tématu, představení několika metod a forem arteterapie ve výtvarné výchově a objektivní srovnání teorie s praxí.
Application Art Therapy in the Art Education by students with Special educational needs
Keywords: arteterapie; psychoterapie; výtvarná výchova; žáci; pacienti; spciální potřeby; barvy; význam; art therapy; psychotherapy; art education; students; patients; special needs; colours; importace