Testování a hodnocení použitelnosti portálu VS - Čapková, Věra (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá testováním a hodnocením použitelnosti portálu veřejné správy. Jsou zde popsány hlavní metody testování použitelnosti a detailně rozepsáno heuristické hodnocení použitelnosti portálu veřejné správy. Pomocí navrženého postupu je realizováno heuristické hodnocení informačního systému a podle výsledků jsou popsány chyby v použitelnosti Portálu a jejich náprava.
Usability testing and evaluation of portal of the PA
Keywords: Portál veřejné správy; Použitelnost; heuristické hodnocení; heuristiky; metody hodnocení použitelnosti; Portal of the Public Administration; Usability; heuristic evaluation; heuristic; inspection methods