Úroveň právního vědomí studentů středních škol v Hradci Králové - Šarounová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se věnuje úrovni právního vědomí studentů středních škol v Hradci Králové. Je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje vysvětlení základních právních termínů, popisuje výuku práva na středních školách a uvádí příklady některých preventivních programů na posílení právního vědomí. Praktická část je věnována výzkumu v královehradeckých středních školách, jehož cílem bylo zjistit úroveň právního vědomí studentů. Výzkum se zaměřuje na občanské, rodinné, pracovní a trestní právo.
The Level of Law Awareness with Higschool students in Hradec Králové
Keywords: právo; právní vědomí; výuka práva; preventivní programy; studenti; Law; law awareness; teaching law; preventive programs; students