Postavení dětí v české rodině - Navrátilová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na postavení dětí v české rodině z hlediska rozdělení rolí mezi pohlavími na příkladu domácí práce v rodině. Vychází z dělby rolí mezi mužem a ženou. Cílem je zjistit, jak funguje rozdělení práce v rodině, do jaké míry přebírají děti role svých rodičů. Výzkum zjišťuje pomocí dotazníkového šetření pohled dětí, zařazených do výběrového souboru, na rozdělení práce v domácnosti.
The Position of Children in Czech Family
Keywords: Děti; Rodina; domácí práce; muži; ženy; Children; Family; housework; women; men