Bezsilikátové bělení lněného přástu - Burgert, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2000)
Vývoj, výroba a použití sodných solí hydrolyzovaného oligomeru maleinanhydridu a hydrolyzovaného alternujícího kopolymeru maleinanhydridvinylacetát jako sekvestračních prostředků představuje jednu z možných variant vývoje testilního pomocného prostředku se sekvestračním účinkem pro použití v různých oblastech textilního zušlechťování. Zkušeností z této práce je dále využíváno při syntéze polymerních sekvestrantů s použitím recentních surovin.
Keywords: sekvestrační prostředky; ekologické hledisko