Marketingové řízení společnosti Sellier & Bellot, a. s. - Půtová, Monika (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá důležitou aktivitou marketingu - marketingovou strategií. Cílem je zjistit současný stav na trhu, současné postavení firmy, rozpracovat situační analýzu a navrhnout opatření, které by vedlo ke zlepšení situace společnosti Sellier & Bellot, a. s. Teoretická část je zaměřena na problematiku marketingového prostředí a je zde definováno ADR - nebezpečné zboží, jehož výrobou se firma zabývá. Na základě situační analýzy společnosti Sellier & Belliot, a. s. je navržena strategie v oblasti cen, komunikačního mixu, distibuce, obchodní činnosti a motivace pracovníků.
Marketing management of Sellier & Bellot, Inc.
Keywords: strategický marketing; Marketingový mix; marketingové strategie; SWOT analýza; Situační analýza; komunikační mix; mezinárodní silniční doprava; ADR