Přestupky na úseku ochrany před alkoholismem páchané v silniční dopravě - Škorňová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2004)
Vymezení základních pojmů souvisejících se správními delikty a přestupky, pojednání o vývoji přestupkového práva. Charakteristika současné právní úpravy přestupků a přestupků páchaných v silniční dopravě z hmotně právního hlediska. Konkretizace přestupků na úseku ochrany před alkoholismem v souvislosti se silničním provozem. Pohled na procesní stránku přestupkového řízení a rozhodování o přestupcích na úseku ochrany před alkoholismem, aplikace konkrétního případu.
Road traffic transgressions commited by using alcohol
Keywords: přestupkové právo; přestupky; Doprava; alkohol