Analýza výpůjček univerzitní knihovny - Kašpar, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce popisuje současný stav v oblasti bibliominingu. Bibliomining slouží k hledání vztahů mezi údaji, které se dají využít ke zlepšení chodu knihovny. Cílem bakalářské práce je charakterizovat univerzitní knihovnu Pardubice a její knihovní fond. Dále pak zpracovat data o výpůjčkách a provést získání asociačních pravidel z těchto dat. Výsledky této práce naznačí, jaké obory knih, či konkrétní tituly se nejvíce půjčují podle oboru studia, a jaké tituly by měla knihovna přidat do své nabídky.
Analysis of Pardubice University Library Borrowing
Keywords: bibliomining; Pardubice; knihovny; asociační pravidla; data; bibliomining; Pardubice; libraries; association rules; data