Možnosti řešení nedeterministicky polynomiálních úloh - Kaválková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována především problému možnosti řešení nedeterministicky polynomiálních úloh. Částečně se zaměřuje na historii, definice, algoritmy a na varianty řešení. Dále se práce zabývá vysvětlením problému obchodního cestujícího.
The possibilities of solving non-deterministic polynomial problems
Keywords: nedeterministicky polynomiální úlohy; Algoritmy; metoda obchodního cestujícího; Turingův stroj; non-deterministic polynomial problems; algoritms; travelling salesman method; Turing's engine