Restaurování reliéfu "Libuše věštící slávu Prahy" od Stanislava Suchardy Restaurování reliéfu sv. Barbory na morovém sloupu v Kutné Hoře - Teturová, Klára (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, jedná se o část praktickou a teoretickou. Praktická část je rozdělena na dvě části. První část práce zahrnuje komplexní restaurátorský zásah na reliéfu sv. Barbory z kutnohorského vápence na Morovém Sloupu v Kutné hoře. Druhá části práce se také zabývá komplexním restaurátorským zásahem na sádrovém reliéfu "Libuše věštící slávu Prahy". V obou případech se jedná o samostatné řešení restaurátorského úkolu v plném rozsahu od zpracování důkladných restaurátorských průzkumů, přes stanovení koncepce restaurování až po vlastní restaurování a zpracování závěrečných dokumentací. Teoretická práce je rozšířený průzkum zaměřený na tmelící směsi pro doplňování sádrových odlitků.
Restauration of the relief "Libuše predicting the glory of Prague" by Stanislav Sucharda Restauration of the relief of st. Barbora on the Plague column in Kutná Hora
Keywords: restaurování; morový sloup v Kutné hoře; reliéf sv. Barbory; kutnohorský vápenec; reliéf Libuše věštící slávu Prahy; sádra; tmel; technologický průzkum; restoration; plague column in Kutna Hora; Relief of St. Barbory; Kutná Hora limestone; relief of Libuše; glorifying the glory of Prague; gypsum; cement; technological exploration