Proměny tematického a žánrového spektra časopisu Nový Prostor - Skořepová, Iva (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce přináší základní poznatky o moderním fenoménu pouličních časopisů. Popisuje odlišné strategie prosazované při medializaci sociální problematiky a konkrétní příklady světových streetpaperů. Zaměřuje se na konceptuální vývoj časopisu Patron a Nový Prostor v letech 1999 - 2008. Zvláštní důraz je kladen na proměny jejich tematického a žánrového spektra.
Thematic and genre changes of magazine Nový Prostor
Keywords: časopisy; Patron; Nový Prostor; sociální problémy; bezdomovci; street paper; magazines; social issues; homeless