Kopie ucelené části pozdně gotických nástěnných maleb z interiéru zámku Žirovnice : (studium techniky pozdně gotické nástěnné malby) - Straková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2002)
Dokumentace popisuje kroky na vytvoření kopie části pozdně gotické interiérové nástěnné malby. Hlavním cílem práce je praktické prostudování techniky malby, hledání ideálního postupu a použitého pojiva a orientace v díle.
Keywords: nástěnné malby; techniky nástěnné malby; kopie; technologie; materiály; pojiva; gotika