Spirometrické vyšetření u dětí - Semeniuková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována spirometrickému vyšetření u dětí. V dnešní době přibývá alergických onemocnění. Aby lékař získal validní informace o zdravotním stavu dítěte, je nutné dodržovat postupy, při všech vyšetřeních, které s danou problematikou souvisí. Pouze vyškolený personál je schopen omezit chyby, které by mohly vést k nepřesnosti. Komunikace s dětským pacientem je na prvním místě, pokud se dítě bojí, spolupráce je více než obtížná.
Spirometry in children
Keywords: děti; edukace; spirometrické vyšetření; spolupráce; všeobecné sestry; children; education; spirometry; cooperation; nurses