Vliv daňového a dávkového systému na nabídku práce - Hajnová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu interakce daňového a dávkového systému a jejich dopadů na nabídku práce v České republice mezi lety 2007 a 2008 pro osoby samostatně výdělečně činné. V teoretické části definuje základní pojmy dané problematiky, které souvisí s daňovým a sociálním systémem. V další části jsou podrobně popsány změny, které byly implementovány daňovou a sociální reformou. V analýze je aplikována metoda mezních efektivních daňových sazeb, jejichž výsledky jsou zpracovány v poslední části práce.
Influence of tax and benefit systems on supply side of labour market
Keywords: Daně; daňové systémy; daňové sazby; reformy; sociální dávky; past chudoby; Taxes; tax systems; tax rates; reforms; social benefits; poverty trap