Plynová chromatografie polyolů a jejich acylderivátů - Sýkorová, Lucie (Univerzita Pardubice, 1998)
Byly analyzovány vzorky odpadní voda a methylestery řepkového oleje a stanoven glycerol. Bylo ověřeno, že plynová chromatografie je vhodná pro stanovení glycerolu ve vodě i v oleji ve formě volné i derivatizované.
Keywords: řepkový olej; odpadní vody; glycerol; Analýza; plynová chromatografie