Náhradní díly železničních vozidel v praxi ve vybrané společnosti - Líznerová, Jana (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá řízením náhradních dílů pro železniční vozidla s důrazem na segment lokomotiv ve vybrané společnosti. V první kapitole je teoreticky vymezena zkoumaná problematika. Ve druhé kapitole je provedena analýza současného stavu řešené problematiky. Cílem této práce je navrhnout nejlepší řešení přístupu k náhradním dílům pro železniční vozidla. Tyto náměty jsou obsaženy ve třetí kapitole diplomové práce. Následuje čtvrtá kapitola zabývající se jejich zhodnocením.
Spare parts for railway vehicles in practice in a selected company
Keywords: položky zásob; víceúrovňová ABC/XYZ analýza; náhradní díly; evidence zásob; inventory management; multi-level ABC/XYZ analysis; spare parts; inventory records