Analýza problematiky dopravy v klidu v kontextu elektromobility se zaměřením na Hradecko-pardubickou aglomeraci - Břicháčová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku elektromobility a dobíjecí infrastruktury v Hradecko-pardubické aglomeraci. Analyzuje současný stav infrastruktury, legislativní rámec a připravenost regionu na rostoucí počet elektromobilů. Součástí práce je dotazníkové šetření zaměřené na vnímání elektromobilů, zkušenosti s nimi a identifikaci hlavních překážek pro přechod na elektromobilitu.
Analysis of idle-time transport in context of electromobility in the Hradec-Pardubice agglomeration
Keywords: elektromobilita; elektromobil; dobíjecí infrastruktura; dobíjecí bod; dobíjecí stanice; Hradecko-pardubická aglomerace; dotazníkové šetření; plánování a rozvoj; legislativní rámec; elektromobility; electric vehicle; charging infrastructure; charging point; charging station; Hradec-Pardubice agglomeration; survey; planning and development; legislative framework