Hodnocení použitelnosti webových stránek statutárních měst prostřednictvím modelů - Musilová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá hodnocením použitelnosti webových stránek vybraných pěti statutárních měst pomocí modelů. Na základě vytvořené rešerše existujících modelů, byl vybrán jeden model, který umožnil hodnotit vybrané webové stránky. Výsledky modelů byly dále porovnány s uživatelským testováním. Tištěná práce je doplněna o CD s multimediálními ukázkami řešení příkladů.
Evaluation of usability of statutory towns' websites by help of models
Keywords: usability evaluation; models; NGOMSL; multi-criterial function of the utility; hodnocení použitelnosti; použitelnost; inženýrství použitelnosti