Návrh učebního textu: Laboratorní technika ELISA pro předmět Vybrané laboratorní metody na střední zdravotnické škole - Břízová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2020)
Závěrečná práce je uceleným pracovním materiálem o laboratorní technice ELISA. Je určena pro výuku studentů středních zdravotních škol do předmětu Vybrané laboratorní metody. U každé podkapitoly je vymezen cíl, klíčová slova, vhled do problematiky, vlastní výklad, cvičení a shrnutí. Každá kapitola je didakticky zpracována. Jsou vytyčeny vědomosti a dovednosti, jež by měly být výstupem každé kapitoly. Připravený materiál je doplněn o metody práce, aktivity studentů a klíčové kompetence. Závěrečná práce je zaměřena tak, aby v budoucnu mohla sloužit jako podkladový materiál pro výuku laboratorní techniky ELISA.
Keywords: učební text; didaktika; ELISA; vybrané laboratorní metody; teaching text; didactic; ELISA; selected laboratory methods