Financování památkové péče se zaměřením na město Pardubice - Kudláčková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce řeší problematiku financování památkové péče v ČR. Je zaměřena na financování z veřejných zdrojů, ale zmiňuje i některé organizace, nadace a fondy, které v této oblasti pracují. Druhá část je zaměřena na památkovou péči v Pardubicích.
The financing of the historic sights care with directing to the town Pardubice
Keywords: Památková péče; financování; kulturní památky; Pardubice; veřejná správa