Hodnoty detí v bežných rodinách a v ústavnej starostlivosti - Škoviera, Albín; Greplová, Eliška; Hájková, Lucie (My University, 2024)
V prvej časti sa príspevok venuje jednak otázkam hodnôt a ich vybraným teoretickým konceptom, jednak špecifikám populácie detí, ktoré vyrastajú v ústavnej výchove v inštitucionálnom prostredí detského domova. V druhej, výskumnej časti, ide o zisťovanie rozdielov a zhôd v hodnotových preferenciách detí z bežných rodín a detí z detských domovov predovšetkým v štyroch oblastiach: materiálny verzus duchovný, pocit bezpečia, priateľstva a rodina.
Hodnoty dětí v běžných rodinách a v ústavní výchově
Keywords: deti; hodnoty; rodina detský domov; děti; hodnoty; rodina; detský domov