Analýza funkce rušení neprojeté jízdní cesty v systému ETCS L2 - Marek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je z oblasti železničních zabezpečovacích systémů, zaměřuje se především na evropský vlakový zabezpečovací systém ETCS. Rozebírá a hodnotí jím nabízené možnosti z hlediska funkce rušení neprojeté jízdní cesty. Navrhuje optimální řešení předmětné funkce a následně jej modeluje pomocí zvoleného způsobu formalizace – jazyku UML.
Analysis of the non-passed train route cancelling function in the ETCS L2
Keywords: control-command and signalling systems for railway; cancelling of the non-passed train route; formalization; železniční zabezpečovací systémy; ERTMS; ETCS; rušení neprojeté jízdní cesty; formalizace; UML