Analýza dopadů strategie migrační politiky na konkrétní podnik v ČR - Bohatová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem této práce je zaměřit se na popis dopadů strategie migrační politiky ČR na hospodaření konkrétního podniku. Pomocí vhodných metod budou tyto dopady analyzovány. Práce poskytuje ucelený přehled problematiky včetně seznámení se základními pojmy, věnuje se vývoji migrační politiky na českém území a samotné migrační strategii. Dále se práce věnuje analýze závislostí mezi zaměstnáváním cizinců a hospodařením vybraného podniku za období 2013-2023. Bližší interpretace výsledků jsou uvedeny v závěru práce.
An analysis of the impact of the Czech Republic's migration policy strategy on a selected company
Keywords: migrační politika; Česká republika; integrace; charakteristika podniku; korelační analýza; regresní analýza; migration policy; Czech Republic; integration; company characteristics; correlation analysis; regression analysis