Čistá mobilita a městská hromadná doprava - Fizér, Roman (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou čisté mobility v podmínkách městské hromadné dopravy. Byla zpracována v Dopravním podniku hl. m. Prahy, akciové společnosti (DPP). Nejprve je pozornost věnována charakteristice městské hromadné dopravy a vlivu dopravy na životní prostředí. Poté je prezentován koncept čisté mobility a základní dokumenty, které se na problematiku čisté mobility zaměřují. Praktická část práce obsahuje analýzu DPP s ohledem na čistou mobilitu. Výsledky analýzy jsou základním východiskem pro návrhy opatření, jejichž realizací by DPP mohl zmírnit dopady městské hromadné dopravy na životní prostředí hlavního města Prahy.
Clean mobility and public transport
Keywords: čistá mobilita; městská hromadná doprava; environmentální dopady dopravy; vozové parky; clean mobility; public transport; environmental impacts of transport; rolling stock