Daňové určení v ČR a na Slovensku - Brzková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku rozpočtového určení daní. Obsahem první kapitoly je obecná charakteristika daní. V druhé kapitole se nachází základní východiska daní a je pojednáno o daňové soustavě České republiky. Ve třetí kapitole je vymezen legislativní vývoj rozpočtového určení daní v České republice. Obsahem čtvrté kapitoly je daňová soustava a současné rozpočtové určení daní Slovenské republiky. V páté kapitole je porovnání rozpočtových určení daní těchto zemí.
Tax determination in the Czech Republic and Slovakia
Keywords: Taxes; budgetary determination of taxes; tax system; Daně; rozpočtové určení daní; daňová soustava