Možnosti řešení akutní fáze krize podniku - Zita, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou možností řešení akutní fáze krize podniku. V samotném úvodu práce jsou vymezeny definice základních pojmů. V další kapitole jsou popsány základní účetní výkazy, které slouží jako hlavní zdroj pro posouzení finančního zdraví podniku. Dále jsou vymezeny jedny ze základních možností řešení akutní fáze krize podniku. V praktické části jsou tyto postupy aplikovány na společnosti Mikroelektronika, spol. s r. o. V druhé části jsou zmíněny některé příklady řešení akutní fáze krize ze současnosti. V samotném závěru práce jsou uvedena doporučení včetně případných dalších opatření vedoucí k zajištění budoucí prosperity podniku.
Options of solving actual company crises
Keywords: krize; riziko; krize podniku; krizový manažer; finanční analýza; insolvenční řízení; bankrotní model; crisis; risk; company crisis; crisis manager; financial analysis; insolvency proceedings; bankruptcy models