Analýza možností využití mikropůjček - Kurz, Daniel (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu mikropůjček, jejich využívání a principům fungování. V úvodu se zabývá přiblížením obecné teorie o půjčkách, a následně na základě této teorie charakterizuje mikropůjčky pomocí jejich vlastností, včetně popsání výhod a nevýhod plynoucích z jejich využívání. Dále pak porovnává jednotlivé nabídky institucí, které mikropůjčky v České republice poskytují. Na závěr této práce je zpracováno dotazníkové šetření, které analyzuje zkušenosti respondentů ohledně využívání půjček a jejich znalosti týkající se finanční gramotnosti z oblasti mikropůjček.
Analysis of Microloans Usage Possibilities
Keywords: úvěry; půjčky; mikropůjčky; mikroúvěry; mikrofinance; banky; nebankovní instituce; RPSN; credits; loans; microloans; microcredits; microfinance; banks; nonbank istitutions; APRC