Pardubický kraj a jeho využívání pomoci z Evropské unie - Venclová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá financováním projektů z fondů Evropské unie. V první části práce je stručně charakterizován Pardubický kraj, fondy a regionální politika EU a žádost o dotaci z fondů. Hlavní pozornost v regionální politice EU je věnována regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod, v kterém se nachází Pardubický kraj. Druhá část se věnuje konkrétně žádostem o dotace v Pardubickém kraji a popisuje vybrané projekty.
Pardubice region and its use of support from European Union
Keywords: Pardubický kraj; fondy Evropské unie; NUTS II Severovýchod; Dotace; projekty; Pardubice Region; European Union funds; NUTS II North-East; grants; Projects