Technologický postup při výběru a zavedení Fleet Controllingu, dopravní telematiky, ITS a změn v řízení u dopravně mechanizačního střediska. - Žaloudek, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením možnosti využití dopravní telematiky u dopravně mechanizačních prostředků nevybavených elektronickými systémy. Analyzuje současný stav (první čtvrtletí roku 2009) plánování, organizování a řízení u stavební společnosti, která využívá vlastních dopravních a stavebních mechanizmů v rámci svých technologických procesů. V návrhové části jsou uvedeny konkrétní možnosti řešení analyzovaných problému a to prostřednictvím zavedení Fleet Controllingového systému.
Technological process in selection and Fleet Controlling, traffic telematics, ITS and changes in centre of transport-mechanisation management.
Keywords: means of traffic meachanisation; traffic telematics; operative management; dopravně mechanizační prostředky; dopravní telematika; Fleet Controlling; operativní řízení