Etické kodexy na úrovni místní samosprávy - Hanousková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na etické kodexy na úrovni místní samosprávy. V první části jsou uvedeny teoretické základy týkající se etiky a kodexů ve veřejné správě. V další části práce se zkoumá, jakými způsoby a v jakém rozsahu jsou etické kodexy implementovány na úrovni obcí. Výzkum je prováděn formou dotazníkového šetření mezi zaměstnanci místních samospráv. V závěrečné části jsou výsledky výzkumu analyzovány, porovnány a jsou formulována doporučení pro zlepšení.
Codes of ethics at local government level
Keywords: etika; etický kodex; morálka; veřejná správa; úředníci; ethics; code of ethics; morality; public administration; civil servant