Výchova dětí muslimských přistěhovalců v ČR (případová studie - irácké děti v Hlinsku) - Šmahelová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce popisuje proces výchovy dětí muslimských imigrantů (konkrétně iráckých dětí) na Základní škole v Hlinsku. Cílem této případové studie je představit problém stereotypů učitelů a jejich konstrukcí představ "jinakosti" o iráckých dětech. Tato práce je založena na autorčině terénním výzkumu, který byl realizován od května 2007 do března 2008.
The Education of Muslim Immigrants´ Children in the Czech Republic (A case study - Iraqi Children in Hlinsko)
Keywords: primary schools; Education; stereotypes; teachers; Iragi children; základní školy; výchovy; stereotypy; učitelé; irácké děti